Kamis, 30 Januari 2014

khasiat daun sirih merah untuk daerah kewanitaan

khasiat daun sirih merah untuk daerah kewanitaan  Kanceri është e njohur tani si një nga sëmundjet vdekjeprurëse në të gjithë botën . Në fakt , shkaku i dytë kryesor i vdekjes pas sëmundjeve të zemrës është një sëmundje e kancerit të qafës së mitrës .

Në Indonezi , kanceri i qafës së mitrës është raportuar të jetë 20-24 raste të reja çdo ditë . Kanceri i qafës ose kancer cervikal është një tumor malinj që rritet në qafës ( cervikale) .

Kanceri jetëgjatësia është zbuluar dhe të trajtohen në fazën e një është 70-75 për qind , në fazën e dytë është 60 për qind , në fazën tre jetojnë 25 për qind , dhe në fazën e katër pacientë pritet të mbijetojnë edhe më shumë .

Trajtimi Kanceri është i ndarë në tri mënyra që rrezatimi terapi , kirurgji , dhe kimioterapia . Efektet anësore të trajtimit të kancerit janë të ndryshme , duke filluar nga humbja e flokëve , marramendje , vjellje , ulur aftësinë e mbrojtjes të trupit me vdekje .

Efekte të ndryshme anësore të trajtimit të kancerit mënyrë rrugëdalje që të inkurajojë trajtimin me efektivitet të lartë dhe efekte anësore minimale . Një nga përpjekjet e saj për të zhvilluar mjetet juridike bimor nga bimët që përmbajnë komponimet e anti - kancer .

E pra , një nga bimët që ka potencial si një anticancer është betel kuqe ( crocatum Piper ) . Nga hulumtimit Abrams ( 2009) , ajo është e njohur se ekstrakti etanol e kuqe fletë betel mund të pengojnë përhapjen e qelizave të kancerit të gjirit ( T47D ) .

Nisen nga atje , Dhian Grace Purnama Shenjtë dhe kolegët nga Departamenti i Biokimisë , Fakultetit të Matematikës dhe Shkencave Natyrore , Universiteti Bujqësor Bogor ( IPB - MIPA ) u përpoq për të testuar kompleksi në Betel kuqe kundër qelizave të kancerit të qafës së mitrës ( HeLa ) .

" Ne u përpoq për të krahasuar komponimet flavonoid ( komponimet besohet të pengojnë rritjen e qelizave të kancerit ) gjeneruara ngaekstrakt ujë dhe etanol ekstrakt i betel kuqe lë 30 për qind të pengojnë rritjen e qelizave të kancerit të qafës së mitrës , " tha Lead studiues , Dhian , në një deklaratë me shkrim për të Okezone të mërkurën ( 2013/12/18 ) .

Hulumtimi përfshirë në krijimtarinë Program Student ( PKM ) është 30 përqind etanol ekstrakte të kuqe me jepnin fletë betel dhe nivelet totale flavonoid më të madhe se ekstraktit të ujit të kuqe fletë betel . Kjo është për shkak se etanoli është në gjendje për të tërhequr më shumë bioactivity e komponimeve të përmbajtura në gjethe betel kuqe .

Megjithatë, numri i peshës molekulare parashikuar si flavonoids në ekstraktet më shumë ujë se etanolit ekstrakt 30 për qind . Aktiviteti anticancer ka kufizim më të madhe gjendet në 30 për qind etanol ekstrakt .

" Ne konkludojmë se ekstrakte më të mira që mund të pengojnë rritjen e qelizave të kancerit është 30 përqind etanol ekstrakt të kuqe fletë betel Megjithatë ende duhet të bëhet në mënyrë që të marrë pastrimin e mëtejshëm të komponimeve të pastër që funksionojnë si antikancer kuqe fletë betel . , " Shtoi ai .

Tidak ada komentar:

Posting Komentar