Jumat, 31 Januari 2014

manfaat beras merah utk kesehatan

manfaat beras merah utk kesehatan През това време , индонезийските хората консумират само бял ориз , така че те са склонни да не искате да опитате друг вид ориз. В допълнение към бял ориз , кафяв ориз се превръща някои, които имат огромни ползи за човешкото тяло . В изследване, проведено от годишната конференция на Experimental Biology (от април 24 до 28 ) Anaheim California , As. Казвайки , че има два вида ориз , който може да намали високото кръвно налягане и риска от сърдечен удар са : кафяв ориз и бланширан ориз и половина. От Riet това да доведе до заключението , че благотворният кафяв ориз е много по-добре , отколкото бял ориз , за да защитава организма от болести и атеросклероза ( pengerasaan артерии) и високо кръвно trkanan .

Един изследовател на име Saturo Eguchi и колегите каза, че изследвания отбелязват , че те управляват нещо, наречено Вещество Antiontensin вещество II в кафяв ориз. Това вещество е в състояние да преодолее болестта на атеросклероза и високо кръвно налягане. Antiontensin вещества , съдържащи се в слоевете се отлепят , когато оризът е кафяв ориз се превръща в бял ориз . Така че покритието не отлепете , докато смилане на ориз трябва да използват традиционни инструменти като използва от японския народ .

Дори и кафяв ориз има хранителна съдържание далеч по-добре , отколкото бял ориз . Освен Antiontensin , кафяв ориз съдържа витамин . В купата на кафяв ориз съдържа 3,5 грама фибри , докато на бял ориз съдържа само по-малко от 1 грам |.

Ефикасността на червен ориз в допълнение към предотвратяването pengerasaan кръвоносните съдове и високо кръвно налягане , също може да подобри развитието на мозъка и да понижи холестерола в кръвта. Кафявият ориз е много добра за бебета , тъй като съдържа Tamin (витамин В1 ), което може да попречи на бери-бери при кърмачета . Всъщност тя съдържа желязо в нея е твърде висока , може да помогне на кърмачета на възраст от 6 месеца, а над прием на желязо от кърмата вече не е достатъчна, за да посрещне нуждите на организма .

Е, който иска да се избегне втвърдяването заболяване на артериите и високо кръвно налягане са много - много се яде кафяв ориз.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar