Selasa, 20 Mei 2014

cara menurunkan kolesterol jahat secara alami

Cholesterol jelátka tukové , která poskytuje energii pro buňky vašeho těla , které jsou vyrobeny z konzumovaných potravin denně . Cholesterol je nezbytný pro tělo , pokud je to stále v rámci příslušných úrovních , ale příliš mnoho cholesterolu může skutečně způsobit řadu onemocnění spojených s kardiovaskulárním , jako je srdeční onemocnění , mrtvice a další . Proto, aby vám pomohou zůstat zdravý , sledovat hladinu cholesterolu v krvi sedm tipů, které citoval z Health Me Up takto :

1 . Přestat kouřit
Zastavení kouření jedůležitou metodou při snižování hladiny cholesterolu v krvi . Obsah v cigaretách může mít za následek arteriální obložení , nebo jak se poškození endotelu . Karcinogenů a oxidu uhelnatého , oxidu obsažených v cigaretovém kouři v cévách stávají náchylnější k záchvatům , což vede k vysoké hladiny cholesterolu v krvi .

Kouření může také snižovat hladinu cholesterolu (HDL ) nebo dobrého cholesterolu , a na stejných úrovních čas zvednout cholesterolu lipoprotein o nízké hustotě ( LDL ), nebo špatný cholesterol . Kromě toho , kuřáci mohou také vyskytnout bušení srdce , které mohou mít vliv na jejich celkovou kvalitu života . Pokud jste byli zvyklí kouřit , přestat špatné návyky teď .

2 . Hodně cvičení
Sport jenejlepší léčba pro ty, kteří mají vysoké hladiny cholesterolu v krvi . Odborníci uvedl , cvičení pro 40-60 minuty za den pomůže snížit špatný cholesterol o 5 až 10 procent a zvýšení dobrého cholesterolu až o 3-6 procent . Za tímto účelem , nevadí bez ohledu na typ cvičení provést,nejdůležitější jeintenzita cvičení každý den .

3 . Spotřeba zdravých potravin
Ke snížení hladiny cholesterolu ,nejdůležitější věc je udržet příjem potravy . Snižte potraviny, které obsahují nasycené tuky a trans-tuků . Také je potřeba snížit spotřebu tučné maso , žloutky , smažené potraviny , celé mléčné výrobky a smažené potraviny . To je proto, že nasycené a trans tuky mohou zvýšit hladinu LDL ( špatný cholesterol) . Doporučený denní příjem nasycených tuků je 20 g nebo méně , takže pozor na potraviny, které obsahují nasycené nebo trans úrovně tuku vysokých a ujistěte se, že zůstane pod doporučenou denní úrovni .

4 . Vyvarujte se alkoholických nápojů
Spotřeba alkoholu se obvykle skládá jeden až dva drinky denně pro muže a jeden nápoj denně pro ženy . Nicméně , pokud se překročí tuto částku ,možnost zvyšuje tělo k ukládání tuku . Bude také rozšířit pas ( pivní břicho ) a tím nepřímo zlepšit hladiny cholesterolu cara menurunkan kolesterol jahat secara alami .

5 . Zhubnout
Zkuste , jak zhubnout , pokud jste obézní nebo s nadváhou tělo . Začněte cvičit každý den , každý typ doplňkové činnosti dobře fungovat . Chcete-li začít s , to lehké aktivity , jako je chůze , posilování , aerobik , jízda na kole a cvičení , protože to pomůže zvýšit dobrého cholesterolu při současném snížení hladiny špatného cholesterolu v krvi .

Obezita může vést k tomu, co je známo jako inzulínové rezistence , což je stav, ve kterémtělo nemůže používat inzulín správně . Slinivky břišní , insulin převede glukózy do krve a poté na energii . Inzulínová rezistence může vést k cukrovce a vyšší hladiny cholesterolu v těle .

6 . Jídlo Špenát
Spotřeba špenát pravidelně také snížit hladinu cholesterolu v krvi . Špenát obsahuje kolem 13 flavonoidů sloučeniny, které vás udrží od rakoviny, srdečních onemocnění a osteoporózy . Spotřeba 1/2 šálku tohoto lutein potravin bohatých na každý den, může vás na infarkt v důsledku nadměrné hladiny cholesterolu .

7 . Spotřeba ryb
Fish obsahuje velké množství omega - 3 mastných kyselin, které pomáhá udržet tělo na srdeční onemocnění , mrtvice a vysoké hladiny cholesterolu pomocí proteinu - bohatých živin . Podle lékařských expertů ,strava bohatá na mořské plody , zejména ryby , pomáhá při zvyšování dobrého cholesterolu . Další zdroje omega - 3 jídla patří sója , řepka , lněné semínko, vlašské ořechy a rybího oleje .

Tidak ada komentar:

Posting Komentar