Senin, 14 April 2014

benefits of lemon juice and cholesterol

benefits of lemon juice and cholesterol Iako je njeno porijeklo nejasno , limun se vjeruje da dolaze iz Indije , Kine i Burme prije nego što na kraju dođe u Italiju , Europe u prvom stoljeću . Ali, jasno je i univerzalno prihvaćena činjenica da limun ima vrhunski prirodni zdravlje benefits.Lemon je dobro poznat po svojim antioksidansi i anti - cancercharacteristic ; da se koristi kao lijek za mnoge bolesti i bolesti . Njegov vitamin C pruža mnoge zdravstvene prednosti , u rasponu od pomaganje imunog sistema , pomaže probavu sistem , smanjenje rizika od raka , pričvrstite zarastanje rane kako bi se smanjio rizik od srčanog udara .

To je još više zapanjujuće ako razmotriti i druge koristi od limuna . Sok od limuna može se koristiti kao sredstvo za dezinfekciju , dospe odstranjivač , štednjaci čistije i stare uklanjanje voska . To čak može se koristiti kao insekticid . Ona ima toliko prednosti ; limun je kao jack svih trgovine voća .

Čak i sa svojim kiselo okusa , limun je alkalna hrana . To je stvarno važno da se smanji rizik od raka i drugih bolesti . To pomaže da se stabilizuje tijela pH na oko sedam . Limun također pročišćava krv i dobro uklanjanje toksina . Sirovi sok od limuna ima kiselina koje će smanjiti količinu šećera uzeti u krvlju iz bilo hrana koju jedete . Čišćenje bubrega i probavnog sistema je još jedna korist od limunovog soka . Detoksikacija je također jedna od mnogih prednosti soka od limuna .

Limun je piling sadrži pektin koji sebi sadrži vlakna . Stoga rutinske konzumacija soka od limuna će pomoći pretilih ljudi izgubiti neke masti .

Kao što je poznato , sok od limuna je pun vitamina c. To karakteristika osigurava da dnevna potrošnja limunov sok sirove miješa u čaši tople vode će pomoći vašem tijelu da apsorbuje kalcijum bolje . Sa svojim pro kalcija osobine , limuna i dobro za kosti snagu , izgradnju kostiju nerođene bebe i držati dalje osteoporoze .

Sok od limuna je također veliki cucla za živca . Sadrži kalij , zajedno sa oštrenje vam koncentraciju i memoriju je također istina živce . Dakle, ako ste ikada osjetio kao da nije mogao spavati , jer tvoj um nije na mir i živce uništava , uzeti čašu soka od limuna i samo se smiri .

Sok od limuna može poboljšati vaš imuni sistem . Uz poboljšani imunološki sistem možete smanjiti rizik od raka , infekcija i hvatanje hladno . Svježi sok od limuna miješa sa mlakom vodom također može pomoći osloboditi astme ako redovito uzima .

Tidak ada komentar:

Posting Komentar