Senin, 14 April 2014

cara menurunkan kolesterol dan asam urat

cara menurunkan kolesterol dan asam urat Kako sniziti kolesterol s prehrane može vam pomoći kako bi se izbjegle razne bolesti poput srčanog udara , moždanog udara i drugih kardiovaskularnih bolesti . Budući da su neki od tih bolesti uzrokovane visokim razinama kolesterola u tijelu .

Da bi se mogle liječiti razne bolesti uzrokovanih kolesterolom se doista koristiti lijekove izrađene od kemikalija . Međutim , nuspojave ne možemo izbjeći , a ponekad može dovesti do drugih zdravstvenih problema .

Jedna alternativa koja je sigurna i zdrava za snižavanje kolesterola jeprehrana . Snižavanje kolesterola s dijeta jenačin da imaju dobre dugoročne učinke za kontrolu razine kolesterola u vašem tijelu .

Često smo trebali čuti o opasnostima od kolesterola za zdravlje , ali ne znate što je to kolesterol ? Kako se kolesterol formira u tijelu ? Ovdje je njegov pregled kako je navedeno iz vemale.com .

izvori kolesterola
Ispada da su dva glavna izvora kolesterola u našem tijelu dolazi iz vlastitog tijela i hrane koju jedemo . Mi često konzumiraju životinjske proizvode , dok su sve životinje može proizvesti kolesterol , naravno . Dio našeg tijela koji se čestojetra proizvodi kolesterol za obavljanje određene funkcije u tijelu . Iz istraživanja su pokazali da 75 posto kolesterola u tijelu se proizvodi u jetri iostalih 25 posto dolazi iz hrane koju jedemo .

Zapravo kolesterola u produkciji funkcije jetre za obavljanje određene funkcije . Ali ako konzumiraju hranu s viškom kolesterola može uzrokovati bolesti srca .

Imajući razine ravnoteže kolesterola u tijelu
Kolesterol se konzumirati kada naiđe na vrlo zasićene masnoće , to može biti vrlo opasno . Zbog prehrambene unos zasićenih masnoća i kolesterola može povećati razinu kolesterola u tijelu . Tako da vaše tijelo dobiva dodatnu buildup kolesterol u arterijama koje u konačnici ograničava normalan protok krvi, što su arterije začepljene , a može dovesti do moždanog udara .

Stoga je vrlo važno održavati ravnotežu kolesterola u tijelu prehrani i živjeti zdrav stil života .
Kako sniziti kolesterol u prehrani
Promjenom prehrane , može nas držati kako bi se izbjegle bolesti srca . Nakon zdrave prehrane niska u kolesterola koje možete isprobati .

Voće i povrće
Voće i povrće sadrže mnoge vitamine i minerale koji su dobri i zdrave hrane na svoj ​​način ishrane program . Osim toga , voće i povrće ne sadrži masnoće i imaju nizak sadržaj kalorija . Jedući voće i povrće na dnevnoj bazi može smanjiti razinu kolesterola u tijelu .

Nemasno meso
Navodno postoje neki nemasno meso možete konzumirati Agra razinu kolesterola u tijelu može biti pod kontrolom su puricu, piletinu i ribu . No, ako želite konzumirati crveno meso ,proces kuhanja bi trebalo biti učinjeno ispravno, kako bi se smanjila razina masnoća i kolesterola .

Žitarice
U žitarice su visoke energije i namirnice koje sadrže vlakna . Među njima su žitarice žitarice i grah, smeđa kruh , tjestenina i krumpir može pomoći u smanjenju razine kolesterola . Međutim , trebali biste izbjegavati proizvode od bijeloga brašna i bijelog brašna jer ima visoku količinu ugljikohidrata i konzumiranjem hrane poput ovih mogu povećati kolesterola u tijelu .

Mliječni proizvodi
Nemasnog mlijeka ili obranog mlijeka proizvodi jepravi izbor za ljude s visokim kolesterolom . No,puno ljudi s visokim kolesterolom , koji su se bojali da konzumiraju mlijeko , a mlijeko zdravstvene beneficije .

Ulja i masti
Zasićene masti naći u maslac , margarin i ulje je najbolje izbjegavati . Umjesto toga , možete pokušati jesti masnu ribu 3-4 puta tjedno kako bi se pomoglo u smanjenju kolesterola . Osim toga , također možete koristiti maslinovo ulje za prženje hrane ili prilikom kuhanja . Maslinovo ulje je jedno ulje koje je bogato mononezasićenih masti i polifenoli koji mogu pomoći smanjiti rizik od krvnih ugrušaka .

Zdrava prehrana malo kalorija je vrlo dobra za vaše zdravlje . Uz dobivanje idealnu tijelo , vaše tijelo je zdravlje također održava . Dijeta je jedan način za izgubiti težinu je vrlo učinkovit . Sretno s prehranom kako smanjiti kolesterol gore !

Tidak ada komentar:

Posting Komentar